Sprekers

Brian Tompkins BSc Hons FC Optom FBCLA

Bio:

Brian is een ervaren, zelfstandige oogzorgspecialist in zijn prachtige gerenoveerde en gemoderniseerde Victoriaanse praktijk in Northampton, in het Verenigd Koninkrijk. Hij is voormalig voorzitter van de BCLA en voormalig AOP Contact Lens Practitioner of the Year. Hij geeft internationale lezingen over ondernemen, beeldvormingstechnologie, droge ogen en speciale contactlenzen, gebaseerd op zijn eigen, echte praktijkervaringen. Brian ondervond dat mensen meer onthouden als ze vermaakt worden tijdens opleidingen en lezingen. Sindsdien zijn zijn lezingen en workshops interactief en leuk… soms zelfs hilarisch… maar altijd informatief. Hij is misschien wel de bekendste EDUTAINER binnen de optometrie.

Titel:

The Practice Journey to Success (Eng)

Omschrijving:

Ontdek de sleutel tot een succesvolle zelfstandige klinische praktijk tijdens deze inspirerende lezing. Brian deelt hoe zijn team streeft naar excellentie bij elke contactlensaanpassing. Kom te weten hoe praktijkspecifieke en praktijkgerichte strategieën drop-outs kunnen reduceren en welke impact innovatieve technologieën en geavanceerde apparatuur hebben op de zorg voor de klant. Mis deze unieke kans niet om inzichten te verwerven van de meester der meesters.

Richard Smith

Bio:

Richard is Head of Professional Services EMEA voor Bausch + Lomb Vision Care. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de optiekindustrie en heeft meerdere leidinggevende functies bekleed voordat hij in 2015 de overstap maakte naar Bausch + Lomb. In zijn rol als Head of Professional Services leidt hij strategische ontwikkeling en uitvoering van de Professional Services-teams in de verschillende regio’s, waarbij hij nauw samenwerkt met de internationale marketing-, medische en commerciële teams. Richard heeft een passie voor communicatie, persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering.

Titel:

Stability through Constant Change (ENG)

Omschrijving:

We kennen het gezegde: “stilstaan is achteruitgaan”. Richard Smith, Head of Professional Services EMEA Bausch + Lomb, spreekt over het vermogen om voortdurend aan te passen aan verandering en over hoe dit bijdraagt tot de ontwikkeling van een high performance team.

Prof. Dr. Carina Koppen

Bio:

Afdelingshoofd Oogheelkunde van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, België. Klinische subspecialisatie: hoornvlies- en oogoppervlakziekten, medisch en chirurgisch.

Medisch directeur van de Hoornvliesbank en van de Amnionmembraanbank.

Professor in de Oogheelkunde, Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Onderzoeksinteresse: keratoconus, contactlenzen, crosslinking, hoornvliesregeneratie, visuele optica van het oog.

Hoofd van de onderzoeksgroepen: Antwerp Research Group for Ocular Science (ARGOS) en Visual Optics Lab Antwerp (Volantis), afdeling Translationele Neurowetenschappen.

Voorzitter van de European Contact Lens Society of Ophthalmologists (ECLSO), bestuurslid van EuCornea, verkozen voorzitter van de Academia Ophthalmologica Belgica (AOB), penningmeester van het Collegium Ophthalmologicum Belgicum (COB).

Associate editor van Eye & Contact Lens en van Contact Lens and Anterior Eye.

Titel:

Wat is door-ver-wijsheid?

Omschrijving:

In onze dagelijkse praktijk zien we soms de gekste oogproblemen. Onzekerheid bij de waarnemende oogzorgprofessional kan dan de bovenhand nemen. Wanneer en welke problemen zijn urgent en moeten meteen doorverwezen worden, en welke problemen kan je zelf eenvoudig oplossen. Verwacht in deze lezing meer te weten te komen over wat ‘pluis’ is, en wat niet (en dus vraagt om doorverwijzing).

Sander Sterk

Bio:

Oprichter en eigenaar van Sterk in Zicht, optometrist met een grote passie voor contactlenzen en een geliefd spreker op verschillende internationale congressen.

Na 12,5 jaar in de industrie, waar hij nauw betrokken was bij de R&D van diverse specialty lenzen, besloot Sander dat het tijd was om te schrijven aan zijn eigen verhaal als onafhankelijke contactlensspecialist en ondernemer. Met zijn unieke, verfrissende kijk op de materie weet hij als geen ander het publiek te inspireren.

Titel:

TIJD… VOOR ONDERSCHEID!

Omschrijving:

De optiekwereld in Nederland verandert momenteel snel, heel snel. Nieuwe optiekketens groeien als kool en het bestellen van lenzen via internet is niet meer weg te denken. Heerlijk vindt Sander dit. Des te meer mogelijkheden om je te onderscheiden. De dingen doen zoals we die altijd deden is wel lekker makkelijk, maar gaan we daar onze klanten mee behouden? Het wordt tijd je te gaan onderscheiden. In deze presentatie neemt Sander je mee in de keuzes die hij maakt in zijn lenspraktijk om zo modern mogelijk en onderscheidend te zijn. Qua welke lenzen hij aanbiedt en welke juist niet, maar ook hoe hij zijn controles uitvoert en hoe hij het maximale uit zijn apparatuur haalt. Kortom, een presentatie vol met tips en tricks die allicht toepasbaar zijn voor jouw eigen praktijk. Wat ga jij morgen anders doen om je te onderscheiden?

Raf Mastbooms

Bio:

Raf Mastbooms is opticien van opleiding met extra specialisatie contactlensaanpassing aan het toenmalige IORT. In zijn loopbaan als opticien en als accountmanager voor Technop en Bausch + Lomb kon u hem steeds op elke mogelijke beurs of congres in onze sector terugvinden. Na het uitbouwen van het project rond Lensonline heeft hij zich volledig gestort op zijn eigen project Belgoptic met als grote doel “De Belgische optiekwereld helpen groeien!”
Raf heeft een heel eigen kijk op communicatie en verkoopstrategieën en neemt ons graag mee in deze wondere wereld.

Titel:

“Zal ik u eens (naar rechts) swipen?”

Omschrijving:

Raf Mastbooms neemt ons mee in zijn kijk op communicatie met klanten en hoe die soms wel heel hard kan lijken op daten. Inderdaad… daten… Raf is alleenstaand en heeft dus al wel eens een afspraakje gemaakt en het viel hem op hoeveel raakvlakken er zijn met verkoop. We komen te weten wat de ideale date is, maar misschien nog wel belangrijker, wat je vooral beter niet moet doen. Verwacht je maar aan enkele verrassende wendingen.

Jo Deferm

Bio:

Een dynamische ondernemer met een indrukwekkende carrière van 25 jaar. Jo Deferm is de oprichter van BoardX, JAYJAYS en Webhero en leidt vandaag een team van 13 digitale experten. Met een diepgewortelde passie om Belgische zelfstandigen en KMO’s te begeleiden in de vaak complexe online wereld, brengt Jo zijn unieke inzichten en ervaring naar deze keynote.

Titel:

A Framework for Growth

Omschrijving:

“A Framework For Growth” was de kern van de Webhero online Academy, een initiatief dat tijdens de corona lockdown is gelanceerd. Het biedt ondernemers een reeks van 60 duidelijke, inzichtelijke video’s, waarin ze leren hoe ze hun website en online kanalen kunnen optimaliseren voor succes. Het framework is ontworpen met veelzijdigheid in het achterhoofd, wat betekent dat het kan worden toegepast door elk bedrijf in elke sector.

Mis deze buitengewone kans niet om te leren van een gevestigde expert in de digitale wereld en om uw bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Eef van der Worp

Bio:

Opticien, optometrist, contactlensspecialist, schrijver, researcher, runt een onafhankelijk educatie- en researchbureau in Amsterdam op het gebied van contactlenzen en oogzorg, verbonden aan de Montreal University College of Optometry (CA), Pacific University College of Optometry (Oregon, USA) en vooral een gevierd spreker op nationale en internationale congressen.

Dé contactlensduizendpoot van de lage landen staat klaar voor alweer een nieuw seizoen van De Tafel van 4, deze keer live on stage en omringt door Masterminds.

Titel:

De Tafel van 4: Masterminds Live on Stage

Omschrijving:

The Philosophy of Masterminds
Sessie met Eef van der Worp, Rob Rosenbrand, Brian Tompkins en Harry Dickhoff 

Er staat nogal wat te gebeuren – en er staat nogal wat op het spel als we naar de toekomst van de contactlenspraktijk kijken. Laten we de zaken eens groots en holistisch benaderen. We het hebben het in deze live-versie van de Tafel van 4 over de toekomst van ons vak- met enkele prominente en door de wol geverfde experts in ons vakgebied. Wat doen we nu on termen van aanpassing en controle van contactlenzen, en hoe gaat dat verdanderen het komende decennium?

Welke rol speelt de specialist nu in de contactlenspraktijk? En hoe gaat die rol er in de toekomst uitzien als technologie, AI en BIG-data een nog prominentere rol zullen spelen in de dagelijkse praktijk.

Wat we nodig hebben in dit tijdperk is mensen die kunnen duiden, filosofen – ethici en grote denkers. Er zitten er een aantal aan deze tafel – met heel wat jaren ervaring onder de riem, die de opkomst van de contactlenzen ‘live’ hebben meegemaakt vanaf het eerste begin. We gaan het hun vragen: Hoe ziet de contactlenspraktijk van de toekomst eruit? En hoe verder? 

Roya(a)l Samenwerken 
Sessie met Eef van der Worp, Carina Koppen, Viviane De Vries en Chris Geysen

Het sloeg in als een bom: een omstreden (Royal) Koninklijk Besluit met als gevolg veel turbulentie, argwaan en onzekerheid… Maar van de andere kant staat voorop dat we één gemeenschappelijk doel hebben -en  dat is de allerbeste oogzorg bieden aan de klant.

Maar hoe doen we dat in de praktijk? Hoe kunnen we als oogzorgprofessionals het beste ‘royaal’ samenwerken. En waar liggen de kansen in dit ‘nieuwe’ gereguleerde klimaat. Oogarts en optometrist, zij aan zij, in gesprek over de toekomstmogelijkheden in ons prachtige vak. 

Rob Rosenbrand

Bio:

Rob is voor vele vakgenoten geen onbekende professional. Door de jarenlange ervaring binnen het optiekvak is hij een specialist en kenner geworden op het gebied van contactlenzen en refractiechirurgie. Na 37 jaar werkzaam geweest te zijn bij Bausch + Lomb, in diverse functies nationaal en internationaal, is hij in april 2021 met pensioen gegaan. De afgelopen 10 jaar was hij werkzaam als Professional Relations Manager Benelux. Naast het organiseren van congressen, workshops en webinars was hij aanspreekpunt op het gebied van productkennis. Rob heeft zijn optiekopleiding genoten aan de Christiaan Huygensschool in Rotterdam en is als optometrist afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht. Hij heeft daarnaast diverse nascholingen gevolgd inclusief zijn fellowship aan de American Academy of Optometry. In februari 2021 heeft hij als eerste de OVN Award in ontvangst mogen nemen voor zijn buitengewone inzet voor de ontwikkeling van het vak.

Viviane De Vries

Bio:

Afgestudeerd in 1979 als opticien-optometrist startte Viviane De Vries aan een onwaarschijnlijke carrière in onze sector.
Vrijwel meteen na haar opleiding begon Viviane met haar ‘grandioze’ passie voor contactlenzen als assistent praktijkdocent voor het vak contactologie. 2 jaar later werd ze hoofddocent voor zowel het praktijk- als het theoriegedeelte. In deze rol heeft Viviane, in meer dan 40 jaar, zowat elke Vlaamse optometrist geleerd hoe ze lenzen moesten aanpassen.

Naast haar rol als docent in de contactologie, was ze ook verantwoordelijk voor de cursus low vision en optische technologie. Ze begeleidde onthaaltrajecten en ze nam de rol op zich als competentiecoach voor de opleidingen Optiek en Optometrie, Ergotherapie, Verpleegkunde en Medische Beeldvorming. Daarnaast was ze lange tijd ankerpersoon voor internationalisering.

Gedurende haar schoolcarrière maakte Viviane ook naam als een impactvolle professional in de industrie. Ze was ruim 7 jaar actief als contactlens specialist en low vision expert bij Van Hopplynus in diverse Universitaire Ziekenhuizen, waaronder die van Antwerpen, Leuven en Brussel. Daarna bekleedde ze diverse topfuncties bij bedrijven zoals CIBA Vision en Carl Zeiss, en was ze consultant voor Hoya en Boiron.

In 2022 ging Viviane met pensioen… Althans, ze blijft nog actief als uitvoerend directeur van de beroepsvereniging APOOB, een functie die ze sinds 2016 uitvoert.

Chris Geysen

Bio:

Al ruim 27 jaar bezig met contactlenzen, waarvan 22 jaar met specialisatie in medische lenzen. Chris Geysen is een echte vakman met tonnen ervaring. Hij heeft zijn eigen contactlenspraktijk en is consultant voor Visionair Oogzorg in Geel, Visser Contactlenzen en verschillende contactlens fabrikanten.

Harry Dickhoff

Bio:

Harry is gediplomeerd opticien/contactlens specialist, heeft gewerkt als bedrijfsleider van een optiekzaak en vervulde diverse marketing en sales functies bij twee grote A-merk leveranciers op het gebied van brillenglazen en contactlenzen. Hij heeft de laatste 18 jaar als zelfstandig trainer en consultant een grote groep opticiens mogen begeleiden. Zoals hij zelf zegt: “Met passie kennis delen en oogzorgprofessionals inspireren over de meerwaarde van innovatieve producten en diensten.”

William Boeva

Bio:

In 2009 debuterend in het welbekende comedycafé The Joker, begon William zijn carrière als cabaretier. Wat op z’n minst gezegd niet zijn beste show ooit bleek te zijn, gaf hem wel de smaak naar meer. Een carrière met ups en down. Een moeizame start… Maar… alle begin is moeilijk.

In 2012 de grote winnaar van de Humo’s Comedy Cup, publieksprijs van de Culture Comedy Award en halvefinalist van het Leids Cabaret Festival. Nadien ging het razendsnel in de goede richting. Geliefd bij het Vlaamse publiek als cabaretier, oversteeg hij al snel het comedylandschap en veroverde hij ons beeldscherm met zijn passages in Nonkels, De Twaalf, De Inzichten, De Slimste Mens Ter Wereld en nog veel meer. Ook podcasts en radio zijn geen onbekend terrein meer.

Hij is een boegbeeld geworden in de wereld van mensen met een beperking en gebruikt zijn stem en platform om op te komen voor gelijke rechten voor iedereen.

William staat tijdens Masterminds niet op het podium als cabaretier, maar als keynote spreker. In zijn talk ‘Drive’ maakt hij duidelijk hoe moeilijk het nog steeds is om vooruit te komen in de maatschappij als je niet aan de norm voldoet.

Titel:

Drive – Een motivational speech over doorzettingsvermogen en leven met een beperking.

Omschrijving:

Dat het leven niet altijd van een leien dakje loopt, hoef je William Boeva niet te vertellen. Geboren met een zeldzame vorm van dwerggroei zag de jonge William vaker de binnenkant van een ziekenhuis dan hem lief was en werd hem vooral verteld wat hij later allemaal niet zou kunnen doen. Gelukkig voor ons en voor hemzelf liet hij zich hierdoor niet van slag brengen. William, gesteund door zijn familie en vrienden, wist dat er meer mogelijk was dan schoenmaker worden. Zijn onwaarschijnlijke verhaal bracht hem tot waar hij nu staat: een gevierd comedian, een graag geziene televisie- en radiogast en een BV die zijn platform durft te gebruiken om de situatie van zijn lotgenoten aan te kaarten. In deze Talk vertelt William zijn verhaal, met ups en downs, over hoe hij geraakt is waar hij nu staat en welke obstakels hij nog elke dag overwint. Over hoe hij kracht put uit precies datgene wat hem anders maakt en over hoe je niet per se de beste kaarten moet hebben om een spel te winnen.

Als oogzorgprofessional krijgen we te maken met verschillende personen met allemaal verschillende verhalen. Laat je meeslepen door het verhaal van William en verruim je kijk op mensen die moeten leven met een beperking.